Publicerad 26 januari 2021

Presentkort som gett miljoner

Den här vintern är ingenting som vanligt. Halmstads butiker, caféer och restauranger kämpar för sin överlevnad. För att stötta det lokala näringslivet gav Halmstads kommun därför presentkort i julgåva till sina anställda. Vad har det gett för resultat?

När vi summerar perioden 14 december 2020 till 14 januari 2021, kan vi glädjas åt resultatet. Totalt gjordes 5 195 transaktioner på sammanlagt 2 412 015 kronor. Presentkorten har bland annat använts i Halmstads city, på Hallarna, på Flygstaden, i Söndrum, Eldsberga och Oskarström. Hela 79 procent av de 241 anslutna företagen har haft minst en transaktion. Presentkortet är giltigt fram till den 30 november 2021 så först efter det kan vi göra en slutlig utvärdering.

Alexandra Kahts-Winje på Destination Halmstad, har samordnat presentkortssatsningen och hon är nöjd med resultatet;

- Att se hur mycket pengar som, på bara en månad, har genererats till näringen är oerhört glädjande. Det är inte hela lösningen på de utmaningar som Halmstads företag möter, men det är en knuff framåt.

Kort resumé av kampanjen Handla för Halmstad

I samma veva som julpresentkortet skulle distribueras fick Destination Halmstad i uppdrag att snabbt ta fram en marknadsföringskampanj för att ytterligare lyfta möjligheten med att stötta näringen på ett säkert sätt. Det resulterade i #Handla för Halmstad.

I kampanjen lyfte vi företagarnas kreativa lösningar i en tuff situation. Webbsidorna take away, shoppingservice och presentkort fylldes med 100-tals tips. De digitala annonserna sågs över 700 000 gånger av Halmstadbor, och fick fler än 5 600 klick. I sin tur drev detta cirka 2 000 besök till företagens sidor.

- Hela uppdraget med julgåvan i form av presentkort och önskemål om att skapa en slagkraftig kampanj initierades från kommunstyrelsen säger Karolina Davidsson, VD på Destination Halmstad. Det bästa med ”julkortet” är att den räcker nästan hela året. Så förhoppningsvis kommer det in ytterligare välbehövligt tillskott till näringslivet. Det behövs i dessa tider.

Pressinfo om julgåvan;
https://www.mynewsdesk.com/se/halmstadskommun/pressreleases/halmstads-kommun-tackar-anstaellda-med-julgaava-304815 Länk till annan webbplats.

För mer information, kontakta

Om presentkorten
Malin Backe
Chef Turistservice
Tfn: 072-083 37 56
E-post: malin.m.backe@halmstad.se

Om kampanjen #Handla för Halmstad
Marcus Andréasson
Chef Marknad
Mobil: 072-150 35 22
E-post: marcus.andreasson@halmstad.se

Destination Halmstad ska stimulera företagande, skapa tillväxt och stärka destinationens varumärke. Tillsammans med näringslivet och övriga intressenter verkar vi aktivt för en hållbar utveckling av hela Halmstads kommun inom turism, möten och evenemang.