English
Publicerad 7 december 2020

Julpresentkort slår rekord i Halmstad

Presentkort i jul hos Halmstad Tourist Center

Halmstads butiker är hårt pressade av coronapandemins effekter på julhandeln. Men mycket glädjande säljs lokala presentkort i rekordvolymer.

Försäljningen av Citypresentkortet har mer än sexdubblats och även Hallarnas presentkort har haft en positiv utveckling, där företagsladdningar ökat med 80 procent.

Den kraftigt ökade försäljningen kommer främst från lokala företag som väljer att köpa presentkort som julgåvor till sina anställda. Under oktober och november har Citypresentkort sålts för över 800 000 kronor.

– Vi är så stolta och tacksamma över att stora delar av Halmstads näringsliv väljer en lokal julklapp i år genom att stötta Citys verksamheter. Detta ger hopp inför 2021, säger Caroline Bengtsson, cityledare på Halmstad City.

Även för Hallarnas butiker har presentkortsförsäljningen blivit en viktig intäktskälla i julhandeln. Presentkorten säljs via automater i gallerian eller via Hallarnas hemsida för företag.

– Vi har de senaste åren haft en väldigt bra försäljning av presentkort och vi ser även i år en ökning. Det känns extra skönt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att handla presentkort på ett tryggt sätt, säger Niklas Santesson, centrumchef på Hallarna.

Halmstad Tourist Center är återförsäljare för både Citypresentkortet och Hallarnas presentkort och har tydligt märkt av julrushen.

– Det är helt fantastiskt vilket engagemang som Halmstadborna och Halmstads företag visar för de verksamheter som har det svårt. Vi uppmanar alla som kan att handla lokala julklappar och presentkort för att stötta Halmstads butiker och verksamheter, säger Malin Backe, chef Turistservice på Destination Halmstad.

I maj beslutade riksdagen om tillfälliga skattelättnader för gåvor till anställda, vilket många arbetsgivare valt att utnyttja. Halmstads kommun beslutade i november att ge sina 12 000 anställda Halmstadpresentkort till ett sammanlagt värde av 12 miljoner kronor.

Samtidigt genomförs många initiativ från Halmstads butiker för att underlätta för kunder att julhandla lokalt. En rad butiker, caféer och restauranger erbjuder take-away och Hallarna erbjuder sina kunder en shoppingservice där man kan beställa via ett samtal till Hallarnas värdar som sköter köpet och sedan hämtar man varorna utanför Hallarnas entréer.

Läs mer:

Hallarna presentkort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Presentkort hos Halmstad Tourist Center
Hallarna shoppingservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Halmstads kommuns julgåva Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information kontakta:

Malin Backe

chef Turistservice, Destination Halmstad
Telefon: 072-083 37 56
E-post: malin.m.backe@halmstad.se

Caroline Bengtsson

Cityledare Halmstad City
Telefon: 035-13 73 50
E-post: caroline.bengtsson2@halmstad.se

Niklas Santesson

Centrumchef Hallarna
Telefon: 070-440 21 43
E-post: niklas.santesson@newsec.se