English
Publicerad 4 november 2020

Halmstads Teater och Halmstad Tourist Center stängs tillfälligt

Flygfoto över Halmstads Teater

Flygfoto över Halmstads Teater. Foto: Per Nilsson

Med anledning av de skärpta restriktionerna på grund av Coronaviruset och Covid-19 i Halland har Destination Halmstad beslutat att tillfälligt stänga de publika verksamheterna Halmstads Teater och Halmstads Tourist Center.

Stängningen gäller preliminärt 5–24 november, med en eventuell förlängning om de skärpta råden för Halland kvarstår.

Alla inbokade föreställningar och möten på Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under perioden kommer att flyttas eller ställas in. Alla biljettköpare kommer att kontaktas via mejl eller telefon.

Även Halmstad Tourist Center stänger sin fysiska turistservice, men är kontaktbara via telefon och digitalt under ordinarie öppettider. För ärenden som inte går att genomföra på distans går det att boka tid för ett enskilt, fysiskt besök på Halmstad Tourist Center.

Halmstad är en av de svenska destinationer som tappat minst besökare under pandemin, och samtidigt har besöksnäringsföretag tagit ett stort ansvar för att undvika smittspridning. Destination Halmstad kommer, utifrån bolagets uppdrag, verka för att Halmstad fortsätter på den inslagna vägen, tillsammans med övriga aktörer i besöksnäringen.

Kommunstyrelsen i Halmstad har nyligen beslutat att ge en extra julgåva till kommunens cirka 12000 medarbetare, i form av presentkort värda 1000 kronor styck. Destination Halmstad och Halmstad Tourist Center kommer ansvara för hanteringen av presentkorten. Det befintliga Citypresenkortet utvidgas så att samtliga butiker, restauranger, hotell, och andra verksamheter som säljer produkter i Halmstads kommun kommer ges möjlighet att ansluta sig. Mer information följer när anmälningssidan öppnar under nästa vecka.

Sammanlagt uppgår värdet till cirka 12 miljoner kronor, och kan generera ett välkommet tillskott i omsättningen för många företag inom Halmstads besöksnäring.

För mer information, kontakta:

Karolina Davidsson, vd Destination Halmstad
Tfn: 076-813 74 26
E-post: karolina.davidsson@halmstad.se

Fler nyheter