English
Publicerad 8 september 2020

Konstverk ställs ut när SM‑veckan sköts upp

Person målar med en pensel

Foto: Dramalogen

SM-veckan 2020 i Halmstad har flyttats fram till 2021. Men SM-veckans officiella konstnärer på Daglig verksamhet väntar inte till nästa år. De ställer ut sin idrottsskulptur på Kulturmaraton 7 till 27 september.

Idrottsskulpturen är resultatet av ett samverkansprojekt mellan Daglig verksamhet, Dramalogen och Destination Halmstad. Daglig verksamhets deltagare har skapat idrottsskulpturen under ledning av konstnärer knutna till Dramalogen.

Skulpturen är gjord i Papier-maché, stål och akryl och föreställer alla tänkbara idrotter som utövas samtidigt.

– Jag har gjort ett ansikte som bara hade ett öra, som en del av skulpturen, då tänkte jag på Paralympics, säger Judith, som är en av konstnärerna bakom verket.

Personer på Dramalogen i Halmstads skapar en idrottsskulptur

Idrottsskulpturen skapas. Foto: Dramalogen

Den ursprungliga planen var att ställa ut idrottsskulpturen under SM-veckan i slutet av juni 2020. Men corona-pandemin flyttade fram SM-veckan till 30 juni-6 juli 2021 och idrottsskulpturen blev nu klar ett helt år för tidigt.

– Det har varit en otroligt rolig process och vi kände oss väldigt stolta över slutresultatet. Det kändes synd att konstverket skulle stå och skräpa ett helt år. Tillsammans med Destination Halmstad kom vi överens om att ställa ut den under Kulturmaraton, säger Maggan Ek på Dramalogen.

Kulturmaraton pågår i tre veckor och ersätter Kulturnatten, på grund av rådande restriktioner för evenemang. Idrottsskulpturen går att se skyltfönstret i MQ:s tidigare lokaler på Köpmansgatan i centrala Halmstad.

– Det här projektet tycker jag både roligt och viktigt. Det visar att det går alldeles utmärkt att kombinera idrott och konst. Ett av de viktigaste målen med större evenemang i Halmstad är att involvera och inkludera både kommunens verksamheter och våra invånare. Genom evenemanget skapar vi social hållbarhet som knyter an till kommunens övergripande mål, säger Ann Johansson chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad.

För mer information kontakta

Modesty Sofronenkoff
Konstnärlig ledare för skulpturen, Dramalogen
Mobil: 070-406 06 60
E-post: modestys@gmail.com

Ann Johansson
Chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad
Mobil: 070-670 75 84
E-post: ann.johansson@halmstad.se

Läs mer om Kulturmaraton Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om SM-veckan 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter