English
Publicerad 17 april 2020

​Vinn på att jaga ”silver” i Nissan

Fiskare vid Nissan i Halmstad

Foto: Relax Fishing Sweden

Silvret i det här fallet är Hallands landskapsfisk – laxen. Fiske är mycket populärt här i Halmstad och glädjande nog har nu Nissans c/r-tävling kört igång. Tävlingen är öppen för alla som har fiskekort och håller på löpande till den 30 september.

Fisketävlingen går ut på att fånga laxen, ta en bild på den med ett måttband, en mätbräda eller på spöet och sedan släppa den fri igen. Varje månad presenteras topp 3-resultaten. Slutgiltig domare är Carl Kuylenstierna och slutresultatet presenteras i Facebookgruppen Sportfisket i Nissan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Alla tävlingsregler och hur du registrerar dig för att vara med i Nissans c/r hittar du på Ifiskes webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Finfina priser utlovas.

I Halmstad är fisket alltid nära

Du kan välja mellan hav, sjöar och åar. Det fina med fiske är att du, förutom upplevelsen i sig, får massor med frisk luft och fina naturupplevelser. Titta gärna in på vår fiskesida Öppnas i nytt fönster. där vi har fångat in några tips och länkar. Har du inget fiskekort så passa på att skaffa ett och var med i tävlingen. Fiskekort finns att köpa på Halmstad Tourist Center Öppnas i nytt fönster. som finns på Fredsgatan 5 i foajén på Halmstads Teater eller via Ifiske Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lite fakta om Nissan

Ån mynnar ut i Laholmsbukten och är med sina 186 km en av södra Sveriges längsta åar. Nissan räknas som ett riksintressant vattendrag för lax och havsöring. Halmstadlaxen var ett känt begrepp redan på 1600‑talet.

Fler nyheter