Publicerad 8 april 2020

​Den internationella vävmässan i Halmstad flyttas fram till 2021

Hand som väver

Foto: Mats Landin

VÄV2020, som skulle ha arrangerats i september i år i Halmstad flyttas nu fram till den 23‑25 september 2021 och blir VÄV2021.

Efter noga övervägande har Svenska Vävrådet tillsammans med sina samarbetspartners Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland, Destination Halmstad, Halmstad Arena och PR & Media beslutat att flytta fram Vävmässan på grund av Coronaviruset.

– Vävmässan är ett stort internationellt arrangemang med många utländska besökare. Den besöks av runt 8 000–10 000 personer, flera av dem i en äldre åldersgrupp, även en del av de medverkande är lite äldre. Detta var ett självklart beslut och vi ville fatta det så tidigt som möjligt med hänsyn till utställare, medverkande och besökare. Vi ser alla fram emot att få arrangera VÄV2021 i Halmstad nästa år, säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet.

VÄV2021 kommer bygga på samma koncept med ett välfyllt program på Halmstad Arena samt arrangemang både i Halmstad och i Halland med omnejd. Svenska Vävrådet kommer fortlöpande att informera om vad som gäller i fråga om biljettköp och kommande program på vav2021.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. (vav2020.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gäller i en övergångsperiod.)

– Ett stort antal aktörer har redan lagt ner mycket planerings- och förberedelsearbete kopplat till vävtemat. Flera av dem försöker nu också flytta fram de utställningarna och programaktiviteterna till nästa höst, bl a Hallands Konstmuseum, Vävsalongen på Halmstads Konsthall och fler arrangörer ser just nu över hur de kan ändra i sina agendor. Ett par väverskor uttryckte spontant vid beskedet att de nu hinner väva ännu mer och ännu större verk! Så att vi får vänta ytterligare ett år kan också vara positivt, meddelar Marita Jönsson, utvecklare i slöjd och konsthantverk på Region Halland.

Bråda tider för Halmstad Convention Bureau

Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad arbetar med att värva större evenemang och möten till Halmstad. Just nu pågår ett febrilt arbete att tillsammans med berörda arrangörer hitta vägar för att kunna flytta fram evenemang och inte behöva ställa in. Det arbetet har varit framgångsrikt för VÄV.

– Vi är oerhört glada för att Svenska Vävrådet väljer att flytta fram och arrangera VÄV2021 här i Halmstad nästa år. Detta är ett evenemang som genererar viktiga intäkter för Halmstads besöksnäring, säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau.

Vi kommer alla gemensamt att se till att VÄV2021 blir en helt fantastisk mässa, där vi åter kan träffas och uppleva glädjen i vävningen tillsammans!

Kontakt

Tina Ignell
Ordförande i Svenska Vävrådet
Tfn: 013-13 36 75
E-post: tina@vavmagasinet.se
www.svenskavav.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Marita Jönsson
Utvecklare slöjd och konsthantverk, Region Halland
Tfn: 035-17 98 81
E-post: marita.jonsson@regionhalland.se

Linda Hellring
Projektledare Halmstad Convention Bureau
Tfn: 0706-65 25 71
E-post: linda.hellring@halmstad.se

Fler nyheter