English
Publicerad 25 februari 2020

​Premiär för årets första lunchteater i Halmstad

Människor sitter och äter under lunchteater på Halmstads Teater

För tre år sedan introducerades lunchteater på Halmstads Teater. Det är precis vad det heter – en lunch som förenas med teater i någon form.

Vi hoppas att ännu fler ska få upp ögonen för det här evenemanget som är både gott och trevligt. Konceptet med lunchteater har bedrivits framgångsrikt under många år bland annat på Dagens Lunchteater i Göteborg och Klara Soppteater i Stockholm. För tre år sedan togs konceptet vidare till Halmstad. Åtskilliga Halmstadbor har hittills kunnat njuta av gott sällskap, god mat och god underhållning i skön förening.

- Lunchteatern vänder sig både till privatpersoner, organisationer och näringsliv. Vi hoppas självklart att ännu fler ska testa på att krydda lunchen med en kulturupplevelse säger Lena Teveldal från Riksteatern Halland. Varför inte visa dina anställda uppskattning genom en bjuda på lunchteater? Eller ta med dina affärsbekanta och få en trevlig upplevelse tillsammans.

Samarbete som skapar mötesförutsättningar

Samarbete är en förutsättning för att sprida kultur i ett brett spektrum. Att vi har möjlighet att erbjuda det här konceptet med lunchteater och med professionella framträdanden dagtid bygger på en god samverkan mellan Halmstads Riksteaterförening, Riksteatern Halland och Halmstads Teater som är en del av det kommunägda bolaget Destination Halmstad.

– Med tanke på att Halmstads Teater har lokaler för både små och stora möten så kan vi erbjuda företag och organisationer en mötes- eller konferensupplevelse utöver det vanliga. Tänk dig själv att kunna göra ett lunchavbrott som inte bara får magen att må bra utan hela dig. Det ger extra energi både som fortsättning eller avslutning på ett möte säger Henrik Drakenberg, chef för Halmstads Teater.

Från lunchteater i Göteborg till Halmstad

Lunchteater är ett fantastiskt och tidseffektivt sätt att nå ut med kultur. Äta bör man ju. En som verkligen brinner för detta koncept är Christel Körner, projektledare vid Riksteatern Halland. Hon har tidigare under ett antal år varit konstnärlig ledare för Dagens Lunchteater på Göteborgs Stadsteater där hon samtidigt ingått i den fasta skådespelarensemblen och medverkat i en mängd olika uppsättningar på teaterns scener. Christel har bidragit till att ta det framgångsrika konceptet med lunchteater till Halmstad och hoppas att det ska sätta sig i Halmstadbornas hjärtan.

Halmstads Riksteaterförening har ett kommunuppdrag

Föreningen ska erbjuda halmstadborna scenkonst av hög kvalitet. Både traditionell scenkonst, lunchteater och livesänd opera.

– Halmstads Riksteaterförening har ju i uppdrag av Halmstads kommun att sprida kultur. Det jobbar vi brett med, i samverkan med våra samarbetspartners. Många evenemang är under kvällstid men vi tror att det finns ett behov att sprida ut upplevelser även dagtid. Lunchteater är ett koncept som vi hoppas har kommit för att stanna säger Björn Ericson, ordförande i Halmstads Riksteaterförening. Vi ser ju hur det fyller både mage och människan med glädje.

Det här är vårens lunchteaterprogram på Halmstads Teater

  • 28 februari 2020 En lustig lunch med Extor och Wahlman
  • 26 mars 2020 Marta Parkman, Jazz å jag
  • 23 april 2020 123 Schtunk – Världen är en scen

Media är välkomna att delta vid lunchteaterföreställningarna. Meddela i så fall Åsa Elofsson, kommunikatör för Halmstads Teater, 0706-01 94 67, asa.elofsson@halmstad.se

För mer information, kontakta

Henrik Drakenberg
Chef Halmstads Teater.
E-post: henrik.drakenberg@halmstad.se
Mobil: 0720-838 828

Lena Teveldal
Utveckling och verksamhetsledare för Riksteatern Halland.
E-post: lena.teveldal@riksteatern.se
Mobil: 0703-22 13 97

Björn Ericson
Ordförande i Halmstads Riksteaterförening.
E-post: boe.ericson@hotmail.com
Mobil: 0768-362626

Fler nyheter