English
Publicerad 11 februari 2020

Välkommen på sportlov i härliga Halmstad

Barn åker skrids

Vecka 8 är det dags för sportlov i södra Sverige. Det är då du har chansen att vara med familjen och hitta på saker tillsammans.

Men bara för att det heter sportlov måste du ju faktiskt inte sporta även om det är kul. I Halmstad finns en massa olika fartfyllda aktiviteter att välja bland. Men du kan också ta det lite lugnare och mysa. Här får du tipsen som gör sportlovsveckan så mycket härligare.

Fartfyllt och roligt att göra inomhus

Här i Halmstad finns det utrymme för både mys och bus med hela familjen. Vad sägs om fartfyllda aktiviteter som exempelvis gokart, gladiatorkamp, studsmattehoppning, lekland och padel?

På Halmstad Arena finns det möjlighet att prova på allt från boxning, badminton, basket, brottning, handboll, skridskor, självförsvar och pingis till sumobrottning, crossmix, laido, bumperballs, poolparty, pyssel och mycket mer.

Simma lugnt eller vattenlek?

I äventyrsbassängen på Halmstad Arena bad väntar vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal och bubbelzoner på att ta emot badsugna gäster. För de minsta finns en egen barnavdelning och för motionssim och hopp finns aktivitetsbassänger.

Vill ni hitta på lugnare grejer?

Varför inte gå på museum? Både på Hallands Konstmuseum och Mjellby Konstmuseum ordnas det barnaktiviteter. Halmstads stadsbibliotek som ligger så vackert vid Nissan är också ett bra utflyktsmål. Eller gör ett besök och uppfinn nya grejer på det futuristiska labbet Fablab. Bio och teater är också kul.

Mysa på spa är också ett tips. Och varför inte passa på att gå ut och äta tillsammans. I Halmstad finns det gott om restauranger för alla smaker.

Intresserad av frisk luft och utelek?

Ja då kan vi berätta att Galgberget är en härlig plats att vandra på, här har du utsikt över hela staden. Det finns både utegym och den nyinvigda fantastiska lekparken Sagoängen. Att promenera utmed havet är också härligt.

Mer av sportlovet i Halmstad

Passa på att stanna över. Vill du bo lyxigt eller enkelt, slott eller koja - det är helt upp till dig! På vår sida "Boende" finns alla möjliga typer av boenden i Halmstad.

Evenemang under sportlovet hittar du i vår evenemangskalender. Ta även en titt på halmstad.se/lov för att ta del av Halmstads kommuns samlade lovaktiviteter för barn.

Här i Halmstad finns det något för alla. Vi har samlat ihop lite av allt vi kan erbjuda på vår Sportlovssida. Titta in och inspireras. Hjärtligt välkommen!

Fler nyheter