Publicerad 4 juli 2024

Halmstad först i världen med “Non Silent Retreat” – ska få människor att må bättre

Nu lanserar Destination Halmstad världens första “Non Silent Retreat” där sommar och Gyllene Tiders musik ska få människor att må bättre. Det speciella programmet, bestående av sommaraktiviteter inspirerade av Gyllene Tiders låtskatt, ska locka besökare att leva livet i sommarstaden och på så sätt öka sitt välmående.

PRESSMEDDELANDE 24-07-04
I takt med att den psykiska ohälsan ökar och allt fler upplever sig stressade har det under de senaste åren blivit populärt med så kallade “silent retreat” och andra resor för ökat välmående. Därför lanserar nu Destination Halmstad världens första Non Silent Retreat. I stället för reflektion i tysthet, bygger Halmstads version på roliga upplevelser tillsammans med andra.

– Att sitta tyst och ensam är inte the Halmstad way. Vår metod är lika enkel som den är härlig – njut av sommaren och musiken samtidigt som du träffar nya människor och skapar minnen för livet. Det finns inget bättre soundtrack än Gyllene Tider för en sommar i Halmstad, säger Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad.

Aktiviteter med namn efter Gyllene Tiders låtskatt

Non Silent Retreat är ett program med sex olika aktiviteter som besökarna uppmuntras att göra när de besöker Halmstad. De olika aktiviteterna har fått namn efter kända Gyllene Tider-låtar. Besökare kan testa alltifrån uteserveringarna på kända Lilla Torg, njuta av en dag på Tylösand till att besöka några av stans nyöppnade restauranger.

– Vi är övertygade om att människor blir lyckligare av sommaren och allt som hör årstiden till. Detsamma gäller riktigt bra musik. Och vilken plats passar bättre för att uppleva bägge två om inte Halmstad? Vi låter Gyllene Tiders musik guida våra besökare till allt härligt som vår sommarstad har att erbjuda. Jag är helt övertygad om att de kommer åka härifrån med ett leende på läpparna, avslutar Karolina Davidsson.

Detta är Non Silent Retreat

Det specialgjorda programmet med aktiviteter finns tillgängligt från och med den 4 juli på Destination Halmstads webbplats. Aktiviteterna som ingår i Non Silent Retreat är:

  1. Ljudet av ett annat hjärta. Kanske hittar du kärleken, nya vänner eller bara dig själv bland Lilla Torgs uteserveringar.
  2. Juni, Juli, Augusti. Från jord direkt till bord, clean eating Halmstad way. Upptäck sommarens färska grönsaker genom ett besök på lokala gårdsbutiker.
  3. Tylö sun. Skratt och skrik från tusentals badgäster till tonerna av after beachen. Sound healing på Sveriges enda strand som heter Tylösand.
  4. Det hjärta som brinner. Hjärtat brinner för fantastisk mat i Halmstad. 100 procent välbehag på nya restaurangen Fyr.
  5. Sommartider. Svalkande glass, klirr i glasen och doften av nybakat. Andas in, andas ut på nyöppnade Feldts på Skolberget.
  6. Gå & fiska! Ge dig ut i natten för att finna lyckan i någon annans ögon. Flirta loss på nattklubben Palladium.
  7. (Hon vill ha) puls. Finn din inre urkraft mellan stan och sanddynerna - snör på dig skorna för en löptur längs Prins Bertils stig.

Gyllene Tider-feber hela sommaren

Under sommaren råder det Gyllene Tider-feber i Halmstad. Förutom att filmen om bandet har världspremiär i staden har även utställningen The Gyllene Tider Experience Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. öppnat. Besökare kan även vandra i Gyllene Tiders fotspår och upptäcka viktiga platser för bandet via en audioguide, Halmstad Stories Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Non Silent Retreat lanseras idag, den 4 juli.

KONTAKT

Karolina Davidsson

VD Destination Halmstad
Mobil: 0768-13 74 26. E post: karolina.davidsson@halmstad.se

Marcus Andreasson

Chef Marknad, Destination Halmstad
Mobil: 0721-50 35 22. E-post: marcus.andreasson@halmstad.se