Publicerad 2 juli 2024

Nu är den invigd – The Gyllene Tider Experience

Hallå, hallå! Halmstad har fått en ny pärla för både turister och invånare - The Gyllene Tider Experience. Denna popup-utställning hyllar ett av Sveriges mest älskade band, Gyllene Tider, och erbjuder en unik inblick i deras resa mot berömmelsen.

Den 24 juni stod utställningen The Gyllene Tider Experience klar. Den har genomförts på rekordtid. På bara 10 månader, från start till mål! Ingen ann(an) är som vår Ann, och Anna. Ann har en speciell egenskap, hon är totalt blind för hinder och ser bara möjligheter. Annars hade det här faktiskt inte varit möjligt. Sedan gäller det att omge sig med ett nätverk av dedikerade människor. Som utställningsproducenten Anna och Per, Micke Syd, Mats MP, Göran och Anders. Och alla andra, ingen nämnd – ingen klämd, som varit medskapare till denna helt unika popup-utställning.

Landshövdingen invigde

Vår landshövding Anders Thornberg, som faktiskt delat replokal med gänget en gång i tiden invigde utställningen genom att slå till på en cymbal. Som han sa ”– Jag har varit landshövding ett tag och hittills har jag inte fått klippa ett enda invigningsband. Så blev det inte den här gången heller.” 130 personer inklusive Gyllene Tider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. var med denna fina stund. Här kan du läsa Anns ord från invigningen.

Foto: Fredrik Etoall

Vid filminspelningen föddes en smått galen idé

Idén till utställningen föddes i samband med inspelningen av filmen "Sommartider" sommaren 2023. Den handlar om ikoniska Gyllene Tider och deras inledande karriär. Vi på Destination Halmstad var behjälpliga på olika sätt i samband med filminspelningen. Och där och då började tankarna snurra. Tänk om vi kunde få galapremiären av filmen till staden sommaren 2024. Och tänk om vi kunde skapa en tribute-utställning för att hylla och hedra bandet som är fantastiska ambassadörer för Halmstad och har en alldeles särskild plats i våra tre hjärtan.

Drömmar blev verklighet

Ann Johansson på Destination Halmstad fick uppdraget att projektleda hela paketet. Tillsammans med Anna Fransisca Nilsson, utställningsformgivare, bandmedlemmarna och andra involverade har drömmarna blivit sanna. Per, Micke Syd, Mats MP, Göran och Anders har grävt i sina minneslådor och visar nu texter och prylar som nästan ingen har sett. The Gyllene Tider Experience öppnade den 25 juni. Och den 16 juli är det galapremiär på Röda Kvarn här i Halmstad. Då rullas den gula galamattan ut. För gyllene är gult och guld. Röd matta gör sig icke besvär denna gång. Den 17 juli 2024 är det Sverigepremiär för filmen Sommartider.

Utställningens höjdpunkter

The Gyllene Tider Experience handlar inte bara om att titta på föremål. Det är en interaktiv upplevelse där även du kan dela med dig av dina drömmar. Bandets medlemmar har öppnat sina hjärtan och minnesbanker, och bidragit med personliga föremål och historier.

Du som besökare kan sjunga karaoke, ringa samtal från utställningen, se tidningsklipp, läsa idolbrev och upptäcka "easter eggs" som är gömda i lokalen. Här kan du upptäcka tidigare okända berättelser och föremål från bandets karriär. Målet är att skapa en känsla av lycka och nostalgi. Besökarna ska lämna utställningen med en varm känsla i hjärtat.

Solsting eller dyblöt?

Kom till utställningen. Det är en unik hyllning till ett av Sveriges mest ikoniska band. Den passar hela familjen. Upp till 14 år är det ingen entré. Från 15 och uppåt kostar det 100 kronor per person. Ett perfekt utflyktsmål om du har fått för mycket sol. Eller om det är för lite sol. Varför inte kombinera med shopping, fika och lite god mat på någon av restaurangerna i stan!

Om du inte får nog av Gyllene Tider

Halmstad Stories Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se videor med killarna i Gyllene Tider. Häng med på en Gyllene promenad genom stan och en Gyllene Road Trip. Läs deras stories, eller lyssna. Det blir som sagt var en gyllene sommar i Halmstad. Du är hjärtligt välkommen!