Publicerad 2 juli 2024

Anns invigningstal

Invigningen av The Gyllene Tider Expericence 2024-06-24. Ingen "ann" är som vår Ann Johansson på Destination Halmstad. Hon tar ut svängarna och vågar göra det Annorlunda möjligt.

Som du förstår finns det en Annledning till att just Ann höll i denna Annkomst av utställningen The Gyllene Tider Experience. Alla vi som var där var Anndlöst imponerade av vad hon och Anna hade åstadkommit på så kort tid - självklart med hjälp av fantastiska människor! 130 personer inklusive killarna i Gyllene Tider var med på invigningen. Här är Anns story bakom allt.

Anns tal om 10-månadersresan

"Imorse hörde jag Lyckoprofessorn Micke Dahlén på Nyhetsmorgon, Det gjordes mätningar av Stockholmarnas upplevda lycka, glädje och viljan att sprida vänlighet före, under och efter Taylor Swifts konserter. Den ökande väsentligt. Tänk vilken lyx vi har här i Halmstad som inte behöver hämta hit utrikes artister för det. Om världens länder hade styrts i Gyllene Tiders anda hade vi levt i en vänligare och fredligare värld.

Ann Johansson heter jag och jobbar på Destination Halmstad. Jag har försökt hålla i trådarna och Anna Fransisca Nilsson har formgivit denna Popup-utställning - The Gyllene Tider Experience."

Ett rum fyllt av drömmar har skapats

Att arbeta med detta projekt har varit så fullt av hjärtlighet, givmildhet och tacksamhet. Alla ni fem i bandet har öppnat era hjärtan, minnesbanker och undangömda förråd och bidragit på ett otroligt sätt till att The Gyllene Tider Experience blev verklighet. Stort tack till er alla. Ni är anledningen till att vi är här idag. Men förutom er är det väldigt många här i rummet som bidragit till att vi på extremt kort tid har kunnat skapa detta rum fullt av drömmar och minnen, jag återkommer till det.

Ann och Anna

Lite bakgrund om hur det blev

I slutet av förra sommaren startade inspelningarna av filmen Sommartider och vi på Destination Halmstad drömde: TÄNK OM vi kunde få galapremiären av filmen till i Halmstad, TÄNK OM vi kunde förverkliga den idé som Anders och Staffan presenterade om Halmstad Stories i Gyllene Tiders fotspår och – TÄNK OM om vi kunde skapa en Popuputställning byggd på bandet i våra hjärtan – Gyllene Tider. Nu 10 månader senare kan vi konstatera att detta Gyllene kinderegg blivit verklighet!

Jag vet egentligen inte hur vi tänkte med en utställning och vad den exakt skulle kunna innehålla. Men att det verkligen var dags att hylla våra grymma Halmstadambassadörer och lyfta de fantastiska yngre versionerna från filmen, det visste vi!

När alla bitar faller på plats

Att kombinera Halmstad Tourist center tillfälliga flytt med en utställning kändes klokt. Att kunna bidra med fler besökare till city likaså. Och att vi sedan hittade den perfekta lokalen som stått tom i många år blev också en fullträff, tack till Cityfastigheter som också såg potentialen.

Johan tipsade om Anna

För att få lite mer klokskap tog vi ett möte med Johan Dahnberg, som försiktigt påpekade att vi måste ha en utställningsformgivare – mycket bra idé, och så klev Anna in i projektet! Tack Johan för detta alldeles utmärkta tips och Anna - nu vet jag att du inte gillar detta men – du är en stjärna och har skapat något magiskt. Vilka kreativa och kul månader vi har haft tillsammans!

Sen ringde jag Andreas på MTA Bygg

Lokalen behövde fixas till, ett samtal bort fanns Andreas Granberg på MTA Bygg som bara behövde några meningar från mig för att svara, javisst vi hjälper er. Det som är bra för Halmstad är bra för oss.

Och utan er – Olle, Hazem, Jonas och hela gänget som varit här och fixat, ni är många! Amazing! På minsta fråga om måla, snickra, fixa med el med mera så vips har det stått serviceminded och tjänstvilliga personer här och bara löst det! Guld värt, stort tack till er alla!

Gömda skatter grävdes fram

Så – utställningen då – den handlar om drömmar och öppna hjärtan, lycka och strävsamt jobb i början av Gyllene Tiders karriär. Tanken är att visa sådant som inte visats eller hörts tidigare – och ja, det fanns att gräva ur! Hos bandet och alla ni som frikostigt lånat ut prylar och delat minnen. Ni är många. Vilka härliga möten och samtal vi fått på våra insamlingsturnéer, ett stort kollektivt tack till er, ingen nämnd och ingen glömd.

Ta in denna utställning - full av "easteregg"

Ta nu och botanisera och testa, lyssna, sjung karaoke, ring ett samtal - jag kan tipsa om att det finns easteregg i lokalen för ett samtal. Läs om idéerna, kolla in idolbrev och tidiga tidningsklipp. Det här handlar om drömmar som blev verklighet. Vi vill skapa interaktion och känsla, väcka till liv era egna minnen ihop med Gyllene Tider. Ni ska gå härifrån med en go känsla. Släpp loss och ha en bra stund, vi är några stycken här som kan guida er. Vi hoppas att ni gör som Stockholmarna – sprider ännu mer vänlighet och berättar att utställningen finns- så hoppas vi att kalkylen kan gå ihop!