Publicerad 27 juni 2024

Värdskapsdag i Halmstad - och Kristoffer kom!

Den 18 juni hade vi världens värdskapsdag här i Halmstad. Inbjudna var våra vänner i Halmstads besöksnäring. Hela dagen handlade om värdet av värdskap.

Bästa värdskaparen Kristoffer Schjött-Quist pratade på om en massa bra saker. Som att vi egentligen kan det där med värdskap, det sitter liksom. Men det sitter lite långt bak i huvudet och i hjärtat ibland. Då behöver vi putta fram värdskapet på bägge ställena.

Tyck om varandra!

Alla vill bli omtyckta. Det är svårt. Men det är lätt att tycka om andra människor. Se det positiva. Se varandra. Lyft varandra. Superkraften är att få människor att känna sig som stjärnor Enklare och billigare sätt finns inte för att få dem att vilja komma tillbaka. Ge gärna en teaser också… ”Nästa gång du kommer så…” Krama varandra, på riktigt eller mentalt. Tänk på att en kram i din tanke kommer att lysa upp dig och stråla mot den du möter.

Hur gör du för att vara en bra värd?

Daniel Sanjay modererade och lyfte fram olika värdar denna förmiddag på Halmstad Plaza. Vi fick också nätverka och lära av varandra. Hur gör du för att vara en bra värd? Många bra svar blev det under en workshop. Det delar vi med oss av när vi samlat ihop alla goda tankar. En panel av fyra kloka människor fick dela med sig av sin ”värdsbild”. Stort tack till Elisabeth Haglund från Hotel Tylösand, Kalle Svensson – allas vår Kitekalle, Anna Käll från Ringenäs golf, hotell & konferens och Marcus Andreasson, marknadschef på Destination Halmstad.

Kunskap om Halmstad

Eftermiddagen fortsatte "värdigt" på Brunchbaren på Hallands Konstmuseum. Nu var allt magen värd att få sitt. Med en go magkänsla fortsatte sedan eftermiddagen med information om allt fint och värdefullt som finns att bjuda turister och besökare på när de kommer till Halmstad. Hänvisa till varandra. Det vinner alla på. Tack för att ni kom denna dag. Ni är värda hur mycket som helst som värdar för Halmstad! Sprid gärna ordet om vikten av värdskap. Tillsammans kan vi bli ”värdsmästare”!

Dagens program

  • Gästrelationer i världsklass med Kristoffer Schjött-Quist
  • Workshop: hur skapar vi hela Halmstads värdskap?
  • Panelsamtal med gäster från besöksnäringen
  • Daniel Sanjay modererade

Halmstad­­kunskap på eftermiddagen

Eftermiddagen var fullproppad med Halmstadkunskap, tips och nyheter för alla som till exempel jobbar i reception på hotell eller camping. Vi samlades för lunch på Brunchbaren på Hallands Konstmuseum.