Publicerad 24 juni 2024

Premiär för The Gyllene Tider Experience

Den 25 juni öppnar en helt unik popup-utställning på Klammerdammsgatan 4 i Halmstads city. The Gyllene Tider Experience är mer än en utställning. Det är en upplevelse som skapar känslor. Den är retro och den är samtidigt nutid.

Den här utställningen har verkligen engagerat bandets medlemmar. Alla fem har öppnat sina hjärtan och letat i sina gömmor efter minnen och prylar som skapar en bild av Gyllene Tiders drömmar när de startade sin karriär. I ett hörn hittar du replokalen uppbyggd som den en gång såg ut, tolkad från filmen Sommartider. I en annan del kan du sjunga ut i någon av Gyllene Tiders låtar. Kanske vill du också dela med dig av dina drömmar. Det kan du göra här.

Popup-utställningen handlar om Gyllene Tiders första år, med koppling till den kommande filmen Sommartider som lanseras på Sveriges biografer den 17 juli. Som Micke Syd brukar säga ”vi är handelsresande i glädje”. Och det är precis så det är. Per Gessles låt ”Här kommer alla känslorna på en och samma gång” kommer nog många besökare att känna i hjärtat. För musik är livet, i alla skeden. Och Gyllene Tider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har funnits med oss hela vägen - länge, länge.

Gyllene Tider ger lycka och stolthet

– Halmstad är och har alltid varit platsen i våra hjärtan. När jag blev kontaktad om att en Popup-utställning var aktuell, kopplad till den kommande ”Sommartider”-filmen och de fantastiska audioguides som nyligen lanserats, kändes det självklart att öppna arkiven och skattkistorna. Vi i bandet, liksom de som jobbar med utställningen, har fått många minnen återupplivade vilket känns enormt kul. Jag tror att många besökare kommer att bli lyckliga av den här utställningen, säger Per Gessle.

– Gyllene Tider har sedan bandets start betytt enormt mycket för Halmstad. I deras spår, med alla låtar som skildrar staden, har historia skrivits och skapat en oändlig stolthet hos oss alla som bor här. Deras musik har alltid lett besökare till vår fina stad och med utställningen ser vi fram emot ännu fler turister och att Halmstadborna också tar sig till Klammerdammsgatan 4 för att vandra längs Gyllene Tiders minnestig, säger Stefan Pålsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

The Gyllene Tider Experience öppnar den 25 juni och pågår till och med den 31 augusti. Halmstad Tourist Center finns i samma lokal och där kan du köpa biljetter till utställningen. Det finns även biljetter på ticketmaster.se.

Öppettider

  • Tisdag–fredag 10.00–18.00
  • Lördag 10.00–16.00
  • Söndag 12.00–16.00
  • (Måndagar - stängt)

Kontakt

Ann Johansson

Utvecklingsstrateg, Destination Halmstad
Mobil: 0706-70 75 84
E‑post: ann.johansson@halmstad.se