Publicerad 12 juni 2024

Premiär för Gyllene Tider i Halmstad Stories

Gyllene Tider. Fotograf: Anders Roos.

För ett litet tag sedan var det premiär för Halmstad Stories. Nu är det dags för nya stories från Halmstad. Och det är inte vilka stories som helst. Det är Gyllene Tiders tur. Eller rättare sagt turer. En passar för promenad genom stan och en passar för en tur med bilen eller cykeln.

Våra jordnära killar från Halmstad har turnerat land och rike runt. De har skänkt musik och glädje till oändligt många människor i alla åldrar. Men det finns en sak de inte har gjort under sin långa och fantastiska karriär på musikscenen. De har inte varit med i Halmstad Stories. Förrän nu!

Lansering idag av Gyllene Tiders Halmstad

Idag, den 12 juni, släpps två riktigt unika guider i Halmstad Stories. Du kommer att få lyssna på delvis okända berättelser om Gyllene Tider. Från deras första stapplande steg i enkla replokaler på landsbygden till utsålda konserter där publiken bara vill ha mer.

I videoklipp kan du se och lyssna på Per Gessle, Mats MP Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson. Vill du bara lyssna kan du låta vår berättare ta med dig på äventyren i Gyllene Tiders värld. Du kan också läsa guiderna. Vi börjar med svenska. Men inom kort kommer vi att ha översatt texterna till engelska. Och lagt engelsk textning på videofilmerna.

Lyssna på hur Roxette blev till

Båda guiderna har elva stopp vardera. Du behöver inte följa någon viss ordning om du inte vill. Stanna och lyssna där det passar dig. Det blir även en historia om Roxette. Hur det blev Per och Marie, och hur det blev som det blev med detta internationella succépar. Konditori Regnbågen har ett finger med i spelet kan vi avslöja.

Gränsöverskridande samarbeten

Lisa Berggren, kommunikatör på Destination Halmstad har projektlett allt innehåll i Halmstad Stories och hon känner sig nöjd med utvecklingen.

– Att få vara med och lägga grunden till en helt ny kommunikativ plattform som gör Halmstads då- och nutidshistoria tillgänglig för alla är fantastiskt roligt. Alla som varit, och är, involverade i projektet med Halmstad Stories är guld värda. Det här har blivit möjligt tack vare våra gränsöverskridande samarbeten. Nu har vi släppt två helt unika guider som alla fans av Gyllene Tider kan glädjas över. Det ska bli spännande att se vilket mottagande dessa får.

Om Halmstad Stories

Halmstad Stories Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en Halmstadguide i mobilen. Här kan du lyssna på, och läsa om, spännande historiska och nutida berättelser. Du kan även se bilder och ibland filmer. Skriv in halmstadstories.se i din webbläsare och du är igång. Det är helt kostnadsfritt att använda guiderna.

Hela sommaren har Halmstad ett gyllene skimmer över sig. Se här:

  • 12 juni: Gyllene Tider i Halmstad Stories. En gyllene promenad genom stan och En gyllene road trip lanseras.
  • 25 juni: En unik utställning - The Gyllene Tider Experience - öppnar på Klammerdammsgatan 4 i Halmstads city.
  • 17 juli: Sommartider – filmen om Gyllene Tider har biopremiär i hela Sverige.

Kontakt

Lisa Berggren

Kommunikatör, Destination Halmstad, projektledare för Halmstad Stories.
Mobil: 0733-87 77 43
E-post: lisa.berggren@halmstad.se

Malin Backe

Projektledare, Marknad, Destination Halmstad
Mobil: 0720-83 37 56
E-post: malin.backe@halmstad.se