English
Publicerad 5 juni 2024

Halmstad Stories har blivit flerspråkigt

Inför den stora turistsäsongen har vi nu släppt Halmstad Stories plattform på engelska, danska och tyska. Att få våra besökare att känna sig välkomna är viktigt för vi vill så klart att de ska trivas och komma tillbaka till Halmstad.

Värdskap handlar givetvis om bemötande, men det handlar också om omtänksamma detaljer. Som att exempelvis kunna ta del av information på ett språk som du förstår. Att översätta är en del av Halmstads exportmognad, och det vi exporterar är lokala upplevelser till utländska besökare.

Guiderna som idag finns översatta

  • Halmstad slott – text, ljud och bilder på alla språk.
  • Historisk stadsvandring – text och bilder på alla språk.
  • Hallandsgården – text och bilder på alla språk. Publiceras i dagarna.

Halmstad Stories plattform finns idag på engelska, danska och tyska. Efter hand kommer det att publiceras fler Halmstadguider.

Lisa Berggren, som är kommunikatör på Destination Halmstad, projektleder Halmstad Stories och har huvudansvaret för bolagets olika webbplatser.

–Vi har verkligen satsat kraft och energi på att göra några av Halmstads alla historier tillgängliga inför sommaren. Språket är en viktig nyckel för att besökare och turister ska känna sig extra välkomna. När vi kommunicerar platsen Halmstad tänker vi ur ett helhetsperspektiv. All kommunikation hänger ihop. Halmstad slott – som är en av guiderna - är exempelvis början, eller slutet, på Prins Bertils stig säger Lisa Berggren.

Gyllene lanseringar på gång

Den 12 juni lanseras ytterligare två guider där bandmedlemmarna i Gyllene Tider delar med sig av sina Halmstadhistorier:

  • En gyllene promenad genom stan
  • En gyllene road trip

Om Halmstad Stories

Halmstad Stories är en Halmstadguide i mobilen. Här kan du lyssna på, och läsa om, spännande historiska och nutida berättelser. Du kan även se bilder och ibland filmer. Skriv in halmstadstories.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i din webbläsare och du är igång.

Kontakt

Lisa Berggren

Kommunikatör, Destination Halmstad
Mobil: 0733-87 77 43
E-post: lisa.berggren@halmstad.se