Turista Hemma

15 juni–31 augusti 2020

Är ditt besöksnäringsföretag intresserat av att delta i sommarens Turista Hemma? Anmälan är öppen under perioden den 15–31 maj och du hittar formuläret längre ner på denna sida.

Världen är upp- och ner. Ingenting är sig likt. Vi vet att du, som är verksam inom besöksnäringen, behöver allt stöd du kan få samtidigt som vi har invånare som fått avboka sina utlandssemestrar och stannar hemma i sommar. Det är nu vi går samman och hjälps åt. Det är nu vi uppmanar till att uppleva och stötta Halmstad. Vi ger oss ut om vi är friska, men vi tänker också på att sprida ut oss. Det är nu vi turistar hemma.

Person läser på en karta på ett sädesfält

Foto: Matton

Halmstad har många styrkor och möjligheten att sprida ut sig är en – den ska vi ta tillvara på. Ta tillfälle i akt att hoppa på Turista Hemma-tåget. Var en del i konceptet och missa inte att, tillsammans med dina branschkollegor, bli marknadsförda i en satsning där vi stöttar varandra men också tänker på att minska smittspridningen. Läs mer om de olika delarna av konceptet nedan och skicka in din anmälan idag!

Checklistan med utmaningar

En inspirerande, kreativ och omfattande checklista fylld med platser och aktörer inom Halmstads besöksnäring. Visionen är att varenda Halmstadbo har denna checklista på kylskåpet i sommar och därmed planerar sina dagar i Halmstad utefter den. Du vill finnas med på denna lista, helt enkelt!

Den klassiska checklistan kompletteras också med några spännande utmaningar att genomföra under tiden och emellan man checkar av besöksmål efter besöksmål. Utmaningarnas syfte är dels att öka nyfikenheten och lusten att ge sig ut men också att skapa ett forum för aktivitet i sociala medier.

Checklistan kommer finnas både digitalt och i tryckt A3-format.

Orienteringen

Alla besöksmål i checklistan klustras geografiskt och hamnar i en så kallad orientering, dvs. en färdig runda. Dessa rundor blir ett extra hjälpmedel i jakten på att bocka av besöksmål i checklistan.

Orienteringarna kommer ha ett så varierat innehåll som möjligt och finnas i nedladdningsbara och utskriftbara PDF-filer. Varje orientering består av en karta där respektive besöksmål är markerad. Och i stället för orienteringskontroller är det frågor som ska besvaras på varje ställe. En fråga som du väljer, men tanken är att svaret endast ska finnas på plats hos dig.

Har man genomfört samtliga orienteringar har man också bockat av alla besöksmålen på checklistan och blir en så kallad superambassadör. Något värt att uppmärksammas och prisas!

Skattjakten

Vid fyra tillfällen under perioden kommer det dessutom att arrangeras skattjakt. Dessa dagar göms en skatt på respektive deltagande besöksmål, skattens innehåll är detsamma överallt. Vilka besöksmål som är med i skattjakten syns i checklistan.

Skattjakten är ett tillval för dig som besöksmål och anmälan görs i samband med den ordinarie anmälan. Skatten tillhandahålls av oss och du som deltagare får ut den och instruktioner i god tid.

Dagar för skattjakten är: 24/6, 8/7, 28/7 samt 13/8, alla med start kl. 10.00

Covid-19

Vid anmälan till Turista Hemma får du som verksam inom besöksnäringen också möjlighet att meddela de åtgärder som vidtagits på ditt besöksmål för att fortsatt kunna hantera besök av friska invånare och besökare. Det finns nämligen en oro bland personer att ge sig ut på grund av en osäkerhet kring vilka åtgärder som är tagna. På webben kommer det därför finnas en sammanställning över åtgärder ute bland besöksmålen.

Även om syftet med Turista Hemma är att få invånarna att stötta näringen är den viktigaste uppmaningen att vi sprider ut oss. Genom att arrangera aktiviteter som bland annat infaller på dagar med normalt lägre flöde av besökare, skapar vinster med lika attraktivt innehåll och ge förslag på olika geografiska rundor bland besöksnäringsföretagen skapar vi förutsättningar och uppmanar invånarna till att sprida ut sig och minska de platser och tider där vanligtvis flaskhalsar uppstår.

Anmälan

Det kostar inget att delta mer än lite tid och engagemang samt ett litet krav på att använda de fysiska och digitala marknadskit som vi tillhandahåller alla deltagande besöksmål.

Anmälan är öppen under perioden 15 maj till 31 maj. Är du verksam inom Halmstads besöksnäring tveka inte, anmäl dig och ditt företag nu.

Har du frågor och funderingar som du vill ställa innan du skickar in din anmälan så kontakta oss gärna på turistahemma@halmstad.se. Vi ser fram emot att ta emot din anmälan!

Turista Hemma – för dig som besökare

Är du intresserad av att besöka Turista hemma? Titta in på vår besökssida destinationhalmstad.se/turistahemma.

Vallgatan i Halmstad

Foto: Jesper Molin