Printscreen från destinationhalmstad.se

Synas på destinationhalmstad.se

Den 21 maj 2019 publicerade Destination Halmstad en ny webbplats för besökare.

Förutom en ny besökswebb fick bolaget Destination Halmstad, Halmstad Convention Bureaulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Hylteslinganlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster också nya webbplatser. I november 2019 släppte Destination Halmstad även Halmstads Teaters nya webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla fem webbplatserna tillhör samma webbfamilj.

Inspirerande guider och guldkorn

Den nya besökswebben fokuserar på att lyfta fram inspirerande guider inom olika intresseområden. Vid lansering, maj 2019, fanns ett 70-tal helt nya inspirationssidor och vi arbetar ständigt för att ta fram mer innehåll som kan inspirera besökare. I februari 2020 fanns drygt 100 inspirationssidor.

Utöver inspirationssidor finns även en del guldkorn under varje intresseområde på webbplatsen. Guldkorn är enskilda platser eller besöksmål med extra högt intresse för besökare, baserat på målgruppens efterfrågan och verksamhetens unika erbjudande. Vid lansering, i maj 2019, fanns ett 60-tal guldkorn publicerade. I februari 2020 fanns ett 80-tal publicerade.

Destination Halmstad arbetar strukturerat med nya sidor, utveckling av nya funktioner, kontroll av fakta på gamla sidor samt uppföljning av statistik för framtida beslut.

Intresseområden

 • Uppleva
  • Bad och kustliv
  • Natur och friluftsliv
  • Golfhuvudstaden
  • Shopping
  • Kultur och historia
  • Sport och aktiviteter
  • Spa och wellness
  • Inspiration och guider
  • Bra att veta
  • (Konst – ny kategori som kommer skapas under 2020. I dag finns konsten under "kultur och historia")
 • Evenemang
 • Mat och dryck
 • Bo

Hur syns min verksamhet?

Vi har börjat smyglansera möjligheten att hämta in information om din besöksnäringsverksamhet från Google My Business. I första versionen hämtar vi ut namn på ditt företag, omdöme, prisklass, antal omdömme, samt länk till webbplats för verksamheter i Halmstad. Längre fram planeras även en karta där besökaren kan se var de olika verksamheterna finns.

Enkelt att själv redigera din verksamhets information

Den gamla databasen som användes till destinationhalmstad.se:s förra webbplats för att synliggöra din besöksnäringsverksamhet används inte längre. Genom att använda Google My Business kommer du snabbt och enkelt själv kunna redigera din information. Google My Business gör det enklare för dig att sprida korrekt information om din verksamhet både på destinationhalmstad.se och vid kunders sökningar på Google.

Så här gör du

Vi uppmuntrar vi dig att skapa ett konto på Google My Business för din verksamhet. Har din verksamhet redan ett konto, se då över din organisations information så att den är korrekt. Vi rekommenderar att du tar en stund och tittar på Familjen Helsingborgs webbutbildning om Google My Business.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Utbildningen är i fem delar om totalt knappt 25 minuter. Du lär dig om hur informationen i Google My Business visas för kunder och hur du får ut det mesta av verktyget.

Vilka kategorier använder destinationhalmstad.se?

Destiantion Halmstad kommer löpande att lansera de kategorier som används på destinationhalmstad.se. Det du behöver göra är att lägga till kategorin på din verksamhet i Google My Business. Saknar du någon kategori? Lämna en synpunkt.

Du kan ha en huvudkategori. När du skapar ditt konto kan du endast välja en kategori. Sen kan du lägga till fler kategorier efter hand. När du loggat in på Goggle My Business kan du lägga till fler kategorier under fliken "information". Klicka sedan på pennan bredvid din huvudkategori. Huvudkategorin syns under din verksamhets titel.

Att hämta data från Goggle My Business är även nytt för oss. Är det något som du upplever att inte fungerar som de bör, eller har andra tankar. Vänligen lämna en synpunkt.

Kategori som planeras

Var syns detta

Boende


camping

Mer av campinglivet

vandrarhem

Vandrarhem, pensionat och bb

Mat och dryck


glassbar

Glassiga smultronställen

bar

Barer, pubar och nattliv

asiatisk restaurang

Restauranger A–Ö – Asiatiskt

medelhavs­restaurang

Restauranger A–Ö – Medelhavet och skaldjur

hamburgare­restaurang

Restauranger A–Ö – Grill och hamburgare

pizzeria

Restauranger A–Ö – Pizza

Kategori kommer tas fram

Restauranger A–Ö – A la carte och husmanskost

Sport och aktiviteter


vattensport

Vattensporter

beachvolley­bollplan

Beachvolleyboll

padelbana

Padel och andra racketsporter

tennisbana

Padel och andra racketsporter

Spa och wellness


spa

Spaupplevelser

Shopping


butik

Shoppingstråk, områden och gallerior

bryggeri

Microbryggerier

Natur och friluftsliv


fiske

Gå och fiska

cykel­uthyrning

8 skäl att cykla i Halmstad

Kultur och historia


konst­museum

Konstens stad Halmstad

konst­galleri

Sida om konstgalleri kommer skapas

Webbplatsen utvecklas

Vi kommer att fortsätta utveckla destinationhalmstad.se för att erbjuda tydligt och inspirerande material till besökare. Under 2020 planerar vi bland annat att:

 • Släppa fler språk. I stort sett hela webbplatsen finnas på engelska. Nya sidor översätts löpande. En mindre version av destinationhalmstad.se finns även lanserad på danska. Eventuellt kommer även en mindre version av destinationhalmstad.se att skapas på tyska under 2020.
 • Skapa fler inspirerande guider och guldkorn. Detta sker löpande. Dela gärna med dig av dina idéer.
 • Skapa digitala kartguider som besökare enkelt kan använda i din mobil.
 • Lansera Google My Business allt mer: Dels med listningar på flera sida. Samt att kompletera listan med möjlighet att se resultatet på en karta. Läs mer om Google My Business ovan under rubriken "hur syns min verksamhet".

Evenemang

Registrera ett evenemang

Vill du registrera ett evenemang fyller du i ett formulär som finns på www.destinationhalmstad.se/registreraevenemang.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ny evenemangskalender

Vi kommer under 2020 att se över möjligheter för en ny evenemangskalender.

En gemensam besökswebb

Vi på Destination Halmstad ser fram mot att utveckla besökswebben vidare och att tillsammans med dig i besöksnäringen ta Halmstad till nya höjder.

Får du en idé till en ny inspirationssida eller har frågor om nya besökswebben är du varmt välkommen att kontakta oss på: destinationhalmstad@halmstad.se