Nätverksträffar för besöksnäring

Företagen och företagarna inom besöksnäringen är oerhört viktiga för Halmstads kommun. För att fortsätta att utvecklas som destination behöver vi också fortsätta att samarbeta. Ett steg i detta är att träffas och knyta nya kontakter genom nätverksträffar.

Kommande besöksnäringsträffar

Hur kan vi dra nytta av naturturism?

En digital inspirations-träff, onsdagen den 27 januari 2021, kl. 08.30-10.30.
Intresset för naturen och naturupplevelser är en starkt växande trend och skapar nya reseanledningar och förlänger säsongen. Efterfrågan förväntas att öka och besökaren blir allt mer bekväm i sina resvanor.

Hur paketerar vi naturupplevelser med boende och mat? Hur prissätter vi och tar betalt? Vad är upplevelser i naturen värda? Kan jag ta betalt för "friluftsliv" trots att det är gratis? Hur kan ditt företag dra nytta av naturturismens ökade efterfrågan? Det får du reda på vid detta tillfälle.

På programmet

Marcus Eldh - WildSweden
Grundaren av WildSweden och en av Sveriges pionjärer inom naturturism, har han sedan 2002 arbetat med naturen i fokus. Marcus utvecklar och föreläser om hur man tjänar pengar på naturturism samt hur man prissätter naturupplevelser.

Stefan Krantz - Vandra
Med 30 års erfarenhet inom rese- och turismbranschen har Stefan på uppdrag av Region Halland sett över och utvärderat möjligheterna att paketera Prins Bertils stig för besöksnäringen i Halmstad.

Åse Ahlstrand - Region Halland
Hur kan företag dra nytta av Hallands större leder så som Hallandsleden, Kattegattleden och den kommande kustnära vandringsleden.

Vad är på gång - Vi ses digitalt

Vi vill gärna träffa er men med fortsatta begränsningar kommer vi i höst att satsa på digitala träffar och uppdateringar. Korta avsnitt där vi lyfter olika ämnen. Är det något som du är intesserad av och tycker att vi bör lyfta så maila oss gärna.

I första digitala träffen summerar vi hur sommaren har varit. Hur gick Turista Hemma och hur var sommarsäsongen i Halmstad? Anna Hultberg ägare Harrys Halmstad och ordförande i Krögarföreningen och Henrik Sköld Johansson hotelldirektör på Scandic Hallandia gästar oss och berättar om deras sommar och hur de ser på kommande höst.

Tidigare träffar
20192020

Frukostmingel / besöksnäringscafé

27 februari, Café Nosh
Frukostmingel /besöksnäringscafé på Café Nosh där vi berättar vad som hänt sedan sist, hur gick invigningen av färjan och hur såg besöksåret 2019 ut, detta och lite till får du ta del av denna morgon.

Nätverksträff med fokus på färjan och den danska marknaden

20 november 2019, Hallands Konstmuseum.
Den här eftermiddagen fick vi inspiration och kloka insikter av representanter från Stena Line och Visit Halland. Vad kommer det att innebära för Halmstads besöksnäringsföretag? Hur kan vi förbereda oss? Hur blir vi världens bästa värdar för våra danska gäster? Vi idékokar i grupper och avslutar med ett mingel i bästa hygge-anda.

Frukostmingel

30 september 2019, Halmstads Teater
Sumering av sommaren och nästa steg framåt.
Samt marknadskampanjer 2019/2020 och senaste nytt om Stena Line.
Ladda ner dokumentation från frukostmötet.PDF

2018–2019

Implementeringsfas – block 1–4

24 april 2019, en värdskapsresa
Ladda ner dokumentation från resan under block 4.PDF

14 mars 2019, platsmarknadsföring samt Destinationskväll
Ladda ner dokumentation från seminariet under block 3.PDF

23 januari 2019 på Tylebäck Hotell & Konferens.
Ladda ner dokumentation från seminariet under block 2.PDF

22 november 2018, Gullbrannagården
Ladda ner dokumentation från seminariet under block 1.PDF

25 oktober 2018, Halmstads Teater.
Kick off – Strategi 2030
Ladda ner dokumentation från Kick offen.PDF