Besöksnäring i coronatider

I en tid då vi står inför stor prövning, inte minst besöksnäringen, och där vi ser Coronavirusets påverkan behövs kreativitet, lyhördhet och handlingskraft.

Genom att stötta, samla goda krafter och lyfta kreativa initiativ kan vi steg för steg ta oss igenom den här krisen. Vi på Destination Halmstad försöker på olika sätt att vara lyhörda, föra dialog och bistå näringen genom att jobba brett mot invånare, framtida besökare, aktörer inom besöksnäringen, föreningslivet samt mötes- och evenemangsarrangörer.

Händer på Destination Halmstad

Inget är som det brukar vara, så även för oss på Destination Halmstad. På marknadsavdelningen anpassas kommunikationen efter rådande situation och de direktiv som förmedlas. Det handlar om att blicka framåt, men även stötta i nuet och hjälpa till att sprida ut besökarna i sommar. Bland annat genom Turista Hemma. Du har säkert sett att evenemang ställts in. Men de flesta flyttas faktiskt framåt!

Halmstads Teater och Halmstad Tourist Center samarbetar tätt ihop med arrangörer för att förmedla alla förändringar som sker kopplat till konserter och evenemang ut mot slutkund. Detsamma gäller avdelningen Evenemang och möten där Halmstad Convention Bureau jobbar intensivt och i nära kontakt med hotell, mötes- och evenemangsarrangörer samt föreningar och förbund för att hjälpa till att hitta alternativ och planera framåt.

Samlad information och länkar för dig i besöksnäringen

Det är en tuff tid för besöksnäringen som redan har fått vidta många åtgärder. Därför har vi samlat information och länkar som kan vara bra för dig i samband med Covid-19. För senaste uppdateringar om läget besök Folkhälsomyndighetens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

High Five – Stöd för besöksnäringen

När åtgärder har vidtagits, vad gör man sen?! High Five har startat projektet Hallandskraft som kan hjälpa dig att ta nästa steg.

High Five erbjuder actionorienterad rådgivning, ett bollplank eller en kontakt för att du ska komma vidare. De hjälper dig med både stora och små frågor och erbjudandet är kostnadsfritt. Kontakta tobias.tisell@halmstad.se så berättar han mer.

Halmstads kommun – Information till näringslivet

På Halmstads kommuns hemsida finns information till näringen med bland annat beslut gällande tillsyn, avgifter och fakturor.

Almi – Kostnadsfri rådgivning och brygglån

Via Almi kan du få hjälp med brygglån från kris till hållbar framtid. Almi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till företag påverkade av Corona-pandemin.

Timbanken – Kostnadsfritt konsultstöd

Timbanken är ett stöd för dig som driver ett företag i Halmstad. Du får fem fria konsulttimmar till exempel inom ekonomi, juridik och avtal, något som kan vara till hjälp i rådande situation.

Region Halland, Visit Halland – Tillsammans för Halland

Region Halland har gjort en samlingssida med information och stöd som företagare kan ta del av.

Visita – safe to visit

Visita presenteras löpande information om Visitas arbete under Coronakrisen, samt aktuella nyheter och pressmeddelanden.

Den11 juni lanserade Visita informationskampanjen ”Safe to visit”. Kampanjen består av tre broschyrer med åtgärder mot smittspridning på restauranger, hotell och campingplatser. I materialet ingår även ett klistermärke att sätta upp på till exempel entrédörren för att visa gäster att företaget följer myndigheternas och Visitas riktlinjer för minskad smittspridning.

Regeringen – Ekonomiska åtgärder för företagare 

Regeringen har på sin webbplats samlat de ekonomiska åtgärder som införts i samband med Covid‑19. Bland annat finns information om kostnadsbesparingar och lån för företag.

Skatteverket – Anstånd och sänkta arbetsgivaravgifter

På Skatteverkets hemsida kan du läsa om tillfälliga ändringar gällande olika skatter.

Turista Hemma 15 juni–31 augusti

Världen är upp- och ner. Ingenting är sig likt. Vi vet att du, som är verksam inom besöksnäringen, behöver allt stöd du kan få samtidigt som vi har invånare som fått avboka sina utlandssemestrar och stannar hemma i sommar. Det är nu vi uppmanar till att uppleva och stötta Halmstad.

Turista Hemma pågår 15 juni – 31 augusti. Vill du synas med ditt besöksnäringsföretag i Turista Hemma? Gör en sen anmälan.

Företagarna Halland – Företagsakuten

Företagarna arrangerar träffar för företag i Halmstad där en panel är på plats och svarar på frågor. Det kan exempelvis gälla frågor kring stödpaket, skattefrågor, permitteringar, varsel, stöd från kommunen etc. Medlem eller ej i företagarna är du varmt välkommen!

Vid frågor ring ordförande i Företagarna Halmstad, Lotta Ericsson 0706-08 39 96.

Tidigare träffar kan du ta del av på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Goda exempel i annorlunda tider

Har du någon intressant historia, kreativ lösning eller annan positiv erfarenhet som du upplevt under denna annorlunda tid? Dela gärna med dig till oss! Vi vill samla historier både från dig som företagare och privatperson.

Denna sida riktar sig främst för dig i besöksnäringen. Vi har även skapat en sida kring corona som riktar sig till dig som besökare.