Vandrarhem, pensionat, stuga och B&B

Bo med doften av tång och hav utanför fönstret, vid ett naturreservat eller mitt i city. Halmstads vandrarhem, pensionat och bed & breakfasts erbjuder närhet, personlig charm och unika upplevelser.

Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn i Halmstad

Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn

Citynära

Med närhet till både shopping och trevliga restauranger ligger Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lugnt beläget bara ett stenkast från Nissan och centralstationen. Här finns flera olika valmöjligheter när det kommer till boende vilket gör att det finns något för de flesta plånböcker. Här finns både vandrarhemsrum med eget respektive delat badrum liksom hotellrum för den som söker något högre standard.

Steninge Kuststation i Halmstad

Steninge Kuststation

Havsnära

I mysiga lilla Steninge ligger ett av Halmstads kanske charmigaste boenden, Steninge Kuststation. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här bor du med närhet till både hav och natur vilket gör det till ett utmärkt val för vandrare och cyklister. I Steninge finns det även andra alternativ, Steningegården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en sommargård med vacker utsikt över havet. Här bor du i enkla men charmiga rum med två, tre eller fyra bäddar eller så bokar du någon av gårdens stugor. Kika gärna på Bed & Breakfast Steninge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Stugebo i Steninge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för ytterligare alternativ – båda med utmärkt läge nära havet.

I Vilshärad, alldeles vid stranden ligger Strandgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som erbjuder ett enkelt, prisvärt och familjärt boende. Sommartid finns här restaurang, café och ett välfyllt program med aktiviteter för både vuxna och barn som konserter, utställningar och särskilda tema-veckor.

I Tylösand hittar du en av Sveriges mest fantastiska stränder. Vill du bo med närhet hit, ja då finns både välrenommerade Tylebäck Hotell & Konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och det lilla pensionatet Hotell Trasten, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger mitt i Tylösands hjärta. På Tylebäck finns, förutom hotellrum och stugor, även en vandrarhemsdel. Ett prisvärt alternativ med fantastiskt läge.

Havsnära men med någorlunda närhet till centrum, det får du på det lilla Lilla Vita Huset, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget i ett villaområde cirka fem kilometer från centrum. Med ungefär samma avstånd, men åt andra hållet, ligger Stugcentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Inbäddad bland sommarhusen, mitt i den klassiska badorten Östra stranden.

Söder om Halmstad ligger Gullbrannagården, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en stor familjecamping som också erbjuder boende i form av vandrarhem. Under högsäsong arrangeras det aktiviteter för hela familjen och gårdens restaurang har öppet varje dag.

Frukostbricka på Paulsson Paleo i Halmstad

Frukostbricka på Paulsson Paleo i Halmstad

Naturnära

Föredrar du att bo med naturen runt knuten? Komma nära skogen och dess stillhet? Eller kanske lockar det mer att bo med utsikt över öppna landskap och böljande åkrar. Oavsett finns det alternativ som passar.

I en liten skogsglänta i Simlångsdalen ligger Escape to Paulsson Paleo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här bor du verkligen ett med naturen där suset från träden och porlandet från bäckarna vaggar dig till sömn. Vaknar, ja det gör du till fåglarnas glada kvitter.

Vill du hellre bo lite mer lantligt? Stakaberg Konferens och Gårdshotell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder B&B i lantlig idyll med ekbacken i ryggen och det öppna halländska landskapet nedanför. I Gullbrandstorp ligger det lilla pensionatet Lilla Lyngabo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med ängar och blommande rapsfält som närmsta granne.

Ett mer klassiskt vandrarhem finner du nio kilometer nordost om Halmstad, i det mysiga samhället Åled. Här ligger Birkagården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ett enkelt och prisvärt boende med närhet till härlig natur och friluftsliv. Andra alternativ med närhet till naturen är Nissaström kursgård, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vackert beläget vid Nissan, och Prostens Bed & Breakfast, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett unikt boende på en Prästgård från 1868 i det lilla samhället Getinge utanför Halmstad.

Mellan Åled och Simlångsdalen, finns Hotell Solrosbacken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ett "minihotell" som drivs med enbart förnybar energi, och hållbarhet genomsyrar allt från aktiviteter till mat.

Öppet skjutdörrsparti på stugan Lilla Lyngabo i Halmstad

Lilla Lyngabo. Foto: Ulla Sjöö

Mer boende

Mer av Halmstad