Glamping – lyxig tältupplevelse i naturen

Längtar du efter att ta en paus från vardagen och alla måsten? Då ska du testa en lyxig tältupplevelse med naturen som enda granne. Och det är precis vad glamping innebär.

Konceptet bygger på en svårslagen kombination av komfort och vildmarksliv. På så vis kan du njuta av den halländska naturen på bästa tänkbara sätt! Upplevelsen passar både för en romantisk getaway för två som för barnfamiljen. Njut av en härlig upplevelse med naturen alldeles inpå. 

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Bengtzelis Glamping – vintagekänsla i Steninge

Bengtzelis Glamping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger vackert inbäddad mitt i Steninges bokskog. Långt ifrån all stress och endast minuter från det glimrande havet längs Sveriges vackraste kust. Är du på jakt efter lite roliga naturaktiviteter är området dessutom perfekt för att vandra, cykla, surfa eller paddla kajak.

Tältet är mysigt och kärleksfullt inrett, med bohemisk vintagekänsla och hållbarhetstänk. Här varvas fynd ifrån lokala vintagebutiker, auktioner och loppisar. Ett medvetet val har varit att skippa eluttagen – hit ska du komma för njuta av gott sällskap och en bra bok! Avsluta dagen genom att laga maten vid lägerelden samtidigt som solen går ner bakom trädtopparna. Exakt vad som behövs för att koppla bort vardagen.

Tält på Bengtzelis Glamping i Halmstad

Bengtzelis Glamping. Foto: Bengtzelis Glamping

A Soulful Glamping – hög mysfaktor i Vilshärad

I en stor privat och naturskön trädgård finns A Soulful Glamping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., två mysigt inredda glampingtält som väntar på dig. Som gäst har du tillgång till en egen del med grillplats där du kan laga din mat över öppen eld. En hängmatta finns – perfekt att chilla och filosofera i. Här lever du stressfritt, enkelt och nära naturen. Med endast solcellslampor och batteriljus får du prova på vildmarkslivet utan el – men på ett lyxigare sätt. I området finns fina promenadstråk så passa på att utforska omgivningarna. Och du har bara 1,5 km till strand och bad. I närheten finns även charmiga gårdsbutiker. Livskvalitet!

Vy ut ur glampingtält på A Soulful Glamping i Halmstad

Vyn från ditt sovrum på A Soulful Glamping. Foto: Agneta Kristiansson

Fröböke Kvarn – Glamping djupa skogen

Vid Fröböke kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du uppleva glamping i vacker natur mitt i de halländska skogarna. Maten lagar ni själva på kaminen i tältet eller över öppen eld i Smedjan. När mörkret faller och stjärnorna lyser upp i natten blir här väldigt lugnt, bara ljudet från forsen och kanske ett och annat djur i skogen som hörs. Passa även på att hyra den vedeldade bastun och ta ett uppfriskande kallbad i kvarnrännan.

En egen plats för glampingtält?

Vill du testa glampinglivet i din egen trädgård? Eller känner du någon som gärna låter dig låna en bit mark eller skog? Ja, i så fall kan du hyra ett eget glampingtält. Kontakta Halmstadföretaget Nordic pop-ups Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.

Njut i hängmattan på A Soulful Glamping i Halmstad

Njut i hängmattan på A Soulful Glamping. Foto: Agneta Kristiansson

Mer boende

Mer av Halmstad