Gästhamnar

I Halmstad finns tre gästhamnar. Du kan välja att stanna över nära stan, i skogen eller intill våra vackra stränder.

Halmstad – mitt i city

Mitt i city, på Nissans östra sida ligger Halmstad Gästhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med utsikt mot Halmstad slott. En promenad på cirka 800 meter tar dig in till centrala Halmstad, där gågatorna är fyllda med butiker och restauranger. Samma avstånd är det till Halmstads Teaterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och biografen Röda Kvarnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Gästhamnen drivs av BK Najadenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och det finns tillgång till sjömack för diesel och bensin, samt miljöstation för toaletttömning.

Grötvik – en stenbrytares historia

Vid Grötviks gamla stenhuggeri ligger Grötviks Gästhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Promenera cirka fyra kilometer längs med Prins Bertils stig för att komma till Tylösands strand och höga sommarpuls, eller ta bussen in mot stan och upplev Halmstads stadskärna som fylld med både historia och butiker.

Fem kilometers promenad bort från Grötvik ligger Mjellby Konstmuseum som bland annat visar Halmstadgruppens samling. På väg till Mjellby kan du passera Möllegårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och dess naturreservat samt World of Riccardos restaurang och glasstillverkning.

Skallkroken – nära strand och skog

På Halmstads nordliga kust finns Haverdal och vackra Skallkroken. Stanna till i Skallkrokens småbåtshamn.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här är det nära till både strand och skog med Haverdals Naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster cirka tre kilometer bort. Naturreservatet är fyllt med slingrande stigar, trolska tallar och stora sanddyner. En av de största sanddynerna är Lynga Sanddyna som med sina 37 meter över havet är Skandinaviens högsta sanddyn.

Strax intill Skallkroken ligger berget Skallen med sin unika stenformation. Berget är en kvarleva från stenhuggeritiden. Två kilometer åt nordöst finns Särdals Kvarnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, en av nordens största väderkvarnar, med ett mysigt café och en butik som är öppen sommartid.

Mer boende

Mer av Halmstad