Tysk flagga
English
Swedish
Stekjärn

KULINARISK RESA - EN SMAK AV HALMSTAD

Halmstad är fullt av spännande smaker och under stora delar av året finns ett imponerande utbud av de finaste råvarorna från trakten. Från charkdelikatesser, rökt lax och lokalproducerat öl till sommarens rikedom av grönskaer, bär och frukt. Här finns Hallands specialitet grönkål, uppfödare av hjort och nöt, lokala ostar och mejeriprodukter, italiensk glass på lokala råvaror, surdegsbröd från mysiga bagerier och mycket mer. Att uppleva en smak av Halmstad är ingen konst, packa bara in dig och dina nära i bilen och ge er ut på en kulinarisk resa!

Heagårds Skafferi - En vacker ladugård i sten med anor från 1600-talet som idag rymmer restaurang, café, bageri, galleri samt kläd-, delikatess- och inredningsbutik. Omgivningen är fantastisk med den stora trädgården som bjuder in till picknick och evenemangskvällar.

Wapnö Gård - Stor gård strax utanför Halmstad som erbjuder hotell, restaurang och gårdsbutik med försäljning av de egna mejeriprodukterna, kött och mjöl. Stort fokus på härproducerat och härodlat!

Ulvereds Hjorthägn - Hjortuppfödning, restaurang och charkbutik i mysig skogsmiljö och slående utsikt över de öppna hjorthägnen.

Halmstad Brygghus - Ett lokalproducerande bryggeri beläget i pittoresk bruksmiljö på Slottsmöllan, precis intill Nissan. De brygger sitt öl med omsorg och grön el samt bjuder in till upplevelserika ölprovningar.

Kvibilles Ostbod - I anslutning till Kvibille Gästgivaregård finner du denna ostbod som erbjuder de välsmakande halländska Kvibilleostarna samt ramar in det med den unika historia som började för 100 år sedan.


World of Riccardo - Egenproducerad italiensk glass i högsta kvalitet i natursköna Möllegård. Erbjuder även restaurang och café med italienska smaker.

Lynga Lax - Ett laxrökeri i Lynga där gamla traditionella metoder används när laxen enrisröks i stenugnar.

Särdals Kvarn - Café och butik med Hafis delikatessortiment samt annat gott med lokal anknytning beläget i vacker miljö i en gammal mjölnargård med en av norden största väderkvarnar.

Börjes Konditori - Ett konditori i byn Harplinge som bland annat har det halländska grönkålsknäckebrödet som specialitet.

Kaggagård - Personlig gårdsbutik på landet med nyskördade grönsaker, blommor och bär samt hemmagjord sylt, saft och honung. Under säsong erbjuds även självplockning av jordgubbar, blommor och majs.

Mostorps Gård - Gårdsbutik och manuell disk med charkprodukter från den egna uppfödningen och gårdens slakteri samt tillbehör som hör mat och matlagning till.

Feldt's bröd och konfekt
- Ett litet ekologiskt bageri som skapar underbart surdegsbröd, sötbröd, saft, sylt, marmelad, konfekt, choklad, desserter och tårtor.

I´m Coffee - Ett litet personligt kafferosteri på mysiga Slottsmöllan. Här tillverkas kaffe på handplockade bönor som rostas och mals med stor kunskap och precision. Känn den ljuva kaffedoften, boka in dig på en kaffeprovning eller köp med dig en påse hem.

Triple Chocolate - Egentillverkad choklad och underbara gräddbullar mitt i city. Här tillverkas allt med kärlek och omsorg av naturliga råvaror. Välj mellan färdigpackade askar eller plocka själv ut dina favoriter.

Lustgårdens Honung
- Biodling som bjuder på en honungsupplevelse utöver det vanliga. Besök butiken och köp med dig deras ljuvliga honung hem. Prova även deras honung med spännande smaksättningar!

Gudagott - En charkuteriaffär mitt i city som drivs av Gudmundsgården. Här finner du såväl fläskkött, nötkött, lammkött och kött av vilt samt deras egna gårdstillverkade charkdelikatesser.

Slöinge Kafferosteri - Ett av Sveriges nyaste kafferosterier som ligger i det gamla hotellet i Slöinge. Här rostas specialkaffe med unika smakupplevelser. Nästan allt är dessutom ekologiskt odlat och upphandlat med så få mellanhänder som möjligt!

Görviksfiskar´n - I Görvik, nära Tylösand, finns Görviksfiskar´n med vildfångad Halmstadlax som specialitet. Köp med dig skaldjur och färsk fisk eller prova deras egna inläggningar, patéer och såser.

Carlslund - Carlslunds trädgård tillverkar egen äppelmust av frukt från de mer än 50 år gamla fruktträden. Äpplena mustas i Skåne och säljs under sommaren på gården och övrig tid efter överenskommelse.