English
Swedish

World Open Powerlifting Championships 2018

Med mindre än ett års varsel tog Halmstad på sig värdskapet för VM i styrkelyft 2018. Detta blev möjligt tack vare ett världsledande Halmstadsföretag – och ett effektivt samarbete kring evenemangsfrågor mellan olika aktörer i Halmstad.

- För oss är det självklart och en stor ära att få stå värd för ännu en internationell stortävling och samtidigt få möjlighet att visa våra nya lokaler och det nyaste i produkter inom sporten, säger Erik Blomberg VD för Eleiko, som är världsledande inom träningsprodukter, däribland utrustning för styrkelyft.

Drygt 300 deltagare kommer göra upp om VM-medaljerna den 5-10 november i Halmstad. Eleikos ställning samt Halmstads goda rykte som evenemangsstad blev avgörande när det internationella styrkelyftförbundet, IPF, valde ny arrangörsstad för VM under sommaren 2017 efter att ryska Ufa inte fullföljt sina åtaganden i förberedelserna. Det svenska styrkelyftförbundet och Eleiko kontaktade då Destination Halmstad, och gemensamt beslutade de att ta chansen.

Förlänger säsongen

- Vi är väldigt glada att Sverige och Halmstad kan ta emot ett VM med så kort varsel. Vi är helt övertygade om att tävlingarna kommer att hålla högsta klass, inte minst eftersom lokalerna vi kommer att använda erbjuder de bästa förutsättningarna, säger Johnny Wiklund, ordförande i Svenska styrkelyftförbundet.

Mästerskapet bidrar till att förlänga säsongen för Halmstads besöksnäring.

- Halmstad är stolta och glada åt att välkomna och bidra till ytterligare ett VM under 2018. Med gemensamma krafter ska vi göra även det till ett minnesvärt evenemang för VM-staden Halmstad. Tidpunkten är bra ur många hänseenden och ger ett bra tillskott i omsättningen för vår besöksnäring under lågsäsong, säger Ann Johansson, chef Halmstad Convention Bureau.

Fakta om VM

  • VM i styrkelyft arrangeras 5-10 november 2018.
  • Styrkelyft avgörs i delmomenten bänkpress, knäböj och marklyft. Medaljer delas ut i alla delmoment, samt totalt.
  • IPF General Assembly hålls den 4 november där eventuella justeringar/ändringar av IPF:s tävlingsregler beslutas för kommande fyraårsperiod.